06 February 2011

Lagu Maher Zain buat aku sedar kawan-kawan!!!

aku takut satu hari nnt aku mati aku tak sempat nk mintak maaf kat semua kawan aku..
korg pernah tak fikir mcm ni?
aku harap kita semua saling bermaafan dan janganlah nak cemburu mencemburui sesama sendiri..
kita ni hidup kat dunia ni hanyalah sementara je..
harta yang ada kat dunia ni tak boleh nk bawak bersama bila kita dah tiada nnt..
kalau boleh mmg lah kita ni tak nak buat dosa..
tapi kita ni manusia biasa yang sering melakukan dosa..
hmm, tak susah kot kita nk buang dosa2 kita ni..
cara dia sng je, berdoa kat DIA utk mohon keampunan dgn apa yg kita buat..
kalau kita tak berdoa kat DIA, kat siapa lg kan kita nk mohon kemaafan..
DIA maha pengampun, InsyaAllah dgn doa kita mungkin dosa kita akan diampunkan..
satu lg aku nk cerita, sebagai contoh aku.. aku seorang yang main muzik..
' aku hampir dilanggar kereta dari arah blkg time aku accident tahun lepas.. aku rasa mcm ada benda yg halang kereta tuh dari langgar aku.. bila balik je dari kemalangan tuh aku pike balik, kalau aku kena langgar td mungkin aku dah tak boleh nk diri tegak.. mungkin tangan aku patah..
mcm mana aku nak main muzik kan..' Start dari sini lah aku mula sedar yg aku ni diberi peluang lg dari DIA utk menghapuskan dosa2 yg aku buat kat dunia ni.. Mulai skrg aku mula mengurangkan perbuatan2 yg boleh mendatangkan dosa.. Aku tahu yg aku sering melakukan dosa tp biasala kan syaitan dgn iblis ni tugas diorg menghasut kita buat benda2 jahat.. aku tak nafikan aku selalu terlepas kata-kata yg keji dgn kwn-kwn aku malah dgn parents aku sendiri..
hmm aku sedar apa yg aku buat.. aku terus beristighfar sepanjang hari.. even time aku tgh main gitar pun aku sll berzikir [dlm hati].. aku rasa tenang ohh time berzikr, selawat.. tak susah pun.. hehehe.. bila dah biasa kan.. benda tuh jd shok.. mcm kita dgr lagu favourite kita lah..

Maaf ye kawan2.. aku bukan nk riak ke apa.. aku just nk share dgn korg terhadap apa yg aku rasa.. moga leteran aku ni dpt buka pintu hati korg utk amek ikhtibar.. InsyaAllah bak lagu maher zain..

Tulus Ikhlas,
Ali Nuralif ..

04 February 2011

04 January 2011

What Happened To Me Dude?!

I'm so not in good situation right now,
I'm dreaming bout her, hey come on dude ' it just a dream' forget it buddy!!
What am I supposed to do now?
*pickup my phone*[texting someone]
I hope 'someone', give an answer.
I'll hope so......
If didn't 'someone' reply it ,
I should try to learn from my mistake , is it easy?
Hmm, *smile always.
As A Word.
So Long And Goodbye..


Time passes by, direction unknown You've left us now but we're not alone Before you know it your cup's overflown You measured no one that I've ever known We always knew that it'd come to this It's times like these I forget what I miss Matters of heart are hard to address Especially when yours is full of emptiness And it's quite alright and goodbye for now Just look up to the stars and believe who you are 'Cause it's quite alright and so long, goodbye Well, time passes by, direction unknown You've left us now but we're not alone Before you know it your cup's overflown You measured no one that I've ever known.


THIS IS RARE DUDE!!

Wish

Rimas giler kalau korg nak tahu bila BERAMBUT ni.
Hmm, ada niat nak potong tapi rasa macam sayang sebab, Aku nak dapat rambut panjang? susah susah.. :D
Niat nak simpan rambut macam Kurt Cobbain, aku harap termakbul niat aku ni. :)


Ada niat juga nak cari 'Kawan Perempuan' baru tapi..... 'KIV' la kat sini.. Eh ,jap jap.. Hmm, nah.. bacalah bebelan dari taipan aku ni, itu pun kalau sudi lah.. hehe..

Act, aku memang nak berkawan semula dengan dia tapi dia macam susah nak terima aku balik je.. Jeng Jeng Jeeennggg... HAHAHA, I'm Always Thinking About You Girl.. I hope You read this text.. Jiwang Karat pulok.. sorry ah , aku bosan ni..
Aku pisah dengan dia sebab ,apa yang aku jangkakan lepas sambung belajar tidak seperti dengan apa yang aku firasatkan. Aku fikir lain jadi lain, aku rasa senang tapi tidak lah susah mana tapi PRESSURE gila benda baru aku belajar. Rasa lain lah Kawan bila kau tak ada.
Hmm, nevermind lah. Bak kata pepatah Orang Kita ni 'Bunga Bukan Sekuntum' tapi bila kita tafsirkan balik , yang SEKUNTUM tu la payah nak jumpa, kan? Hahaha, sudah lah Ali.. Kau kena sedar kau tu siapa, kau kejar apa yang kau impikan dulu..
Yang ditarget susah pula nak kena headshot, banyak ' Cengkadak' aka 'Kerenah'.. Hahaha, sorry..It based on my true story board of my life :PP
I just hopping for my endless hope..
End Of This Wish..

I'll try harder to improve my skill of guitar but it takes such a long period. Damn it!! - -
But theres got my friend, and tthey said this to me, 'Ali just keep practising AND Slow-slow don't rush,if you rush it will make your anger temperature raised up'. I said ' Yeah, sure but I can't take it alone, I need you guys to fetch and teach me because I am a Hot Tempered type and I hope you guys can tutoring me patiently.' XD
I mean, I need to improve alot.. I am WEEK!! :(


current song :
Jimi Hendrix - Fire

mood :
Tired , Moody , Hungry

activity :
Practising while watching movies.

13 July 2010

lama

Setelah sebulan lebih aku tunggu untuk memasuki Aswara kini semakin hampir dgn aku.
Perasaan gerun digabungkan dgn keseganan kian melanda dalam masa yg sama aku tidak sabar untuk meninggalkan cp ini.
Untuk rakan-rakan aku yg dah pergi belajar terlebih dahulu , aku ucapkan tahniah.
Sekarang tiba giliran aku pula untuk pergi melanjutkan pelajaran.
Maaf yg aku mohon jika aku terlepas kata selama ni kepada sesiapa yg mengenali.
Aku akan berusaha untuk berjaya dan aku tidak akan melupakan segala pengalaman hitam dan putih selama ini.
Semoga kita semua berjaya.
18 JULAI 2010 adalah tarikh keramat bg aku.
Aswara nantikan kehadiranku.

Sekian,
Ali Nuralif Bin Abdul Rahman.
^^V

26 June 2010

terkejut

Wey wey wey !
Baru-baru ni aku digemparkan dengan satu tawaran yang sudah lama aku nanti-nantikan.
Tawaran untuk kemasukan 2010/2011 ke ASWARA dalam bahagian Muzik Moden.
Aku tidak sangka yang aku dipilih untuk menyertai Kolej Aswara ini.
Aku rasa aku hanya mencuba nasib saja pergi interview masa itu padahal ramai lagi calon yang HEBAT-HEBAT turut serta.
Mungkin ini dinamakan REZEKI bagi setiap orang.
Hmm,aku tidak akan sia-siakan peluang keemasan ini.


TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK KEPADA RAKAN-RAKAN YANG MEMBERI SOKONGAN KEPADA AKU SEBELUM DITERIMA UNTUK MELANJUTKAN KE 'ASWARA' !
AKU AKAN BERUSAHA UNTUK BERJAYA.
INSYAALLAH.

Sekian~
Ali Nuralif Bin Abdul Rahman.


21 June 2010

heartbreaker

Hey fellas have you heard the news?
You know that Annie's back in town.
It won't take long just watch and see,
All the fellas lay their money down
Her style is new but the face is the same,
As it was so long ago.
But from her eyes a different smile,
Like that of one who knows.

Well it's been ten years and maybe more,
Since I first set eyes on you.
The best years of my life gone by,
Here I am alone and blue.
Some people cry and some people die,
By the wicked ways of love.
But I'll just keep on rolling along
With no grace from the Lord above

People talking all around,
About the way you left me flat.
I don't care what the people say,
I know where their jive is at.
One thing I do have on my mind,
If you can clarify please do,
It's the way you call me by another guy's name,
When I try to make love to you.

Work so hard I couldn't unwind,
Get some money saved.
Abuse my love a thousand times,
However hard I tried.
Heartbreaker your time has come,
Can't take your evil way.
Go away heartbreaker

kata hati

aku rasa apa yg kau rasa.
aku percaya apa yg kau kata.
kita tidak dapat kekal bersama.
maaf saja yang dapat kupinta.

sekian lama ku nantikan.
perasaan yg tidak dptku tahan.
hendak ku kata tapi tidak kesampaian

sekali lagi maafkan aku.
menyesal terhadap apa yang telah dilakukanku.
aku mahu memohon maaf tapi lidahku kelu.
bukan kerana malu , diriku penuh dengan perasaan buntu.

untitled

gelisah tak bermaya
manipulasi angkara kita
dan bencana yang melanda
generasiku menjadi mangsa

dan ini bukan lagi.. seperti yang kau impikan.. percaya kataku..
AKU bimbang kan dunia.. tiada cahaya yang ku terima..
AKU tentang segalanya.. moga kau dapat turut serta..
DI DUNIA!!

kuasa sementara! komunikasi tiada makna!
dan tindakbalas ego yang ku terima..
tiada perasaan kecewa!!

maaf.. amat sensitif susunan kekata aku diatas..

03 June 2010

pabila terstress

You got to take me out
At least once a week
Whether I'm in your arms
Or I'm at your feet
I know exactly what you're thinking
You won't say it now
But in your heart it's loud



He would never talk
But he was not shy
She was a street-smart girl
But she could not lie
They were perfect for each other
Say it now
Cause in your heart it's loud

Oh no, my feelings are more important than yours
Oh, drop dead, I don't care, I won't worry

Ayh

Sweetheart
Your feelings are more important of course
Of course
Everyone you wanted
Everything that we would take from them
I don't wanna know, I don't wanna know
Tell me, tell me, tell me, tell me

no, don't, okay

TOKIO HOTEL

It just an automatic thing and ready set go to the monsoon untill you reach the world behind my wall baby! :)